Беларус - верният съюзник на Русия и диктатора Владимир Путин - е транспортирал до територията си

...
Беларус - верният съюзник на Русия и диктатора Владимир Путин - е транспортирал до територията си
Коментари Харесай

Хиляди украински деца са отведени в Беларус

Беларус - верният съдружник на Русия и диктатора Владимир Путин - е транспортирал до територията си хиляди украински деца, в това число сираци. Там те са подлагани на прокремълска агитация, написа Уолстрийт джърнъл в собствен материал.

Изданието цитира обществено наличен документ на беларуското държавно управление, както и изтекли документи от Руските железници и беларуската компания " Беларускали ", финансираща това пренасяне. Според информацията повече от 2000 деца са били превозени с железопътен превоз от окупираните от Русия региони в Украйна до Беларус в границите на съглашение сред Москва и Минск.

Видеокадри и фотоси от лагера демонстрират деца, които упражняват с леко стрелково оръжие, срещат се с съветски православни свещеници и гледат излъчвания, възхваляващи съветския президент Путин. Тъжната подигравка е, че той е търсен от Международния углавен съд в Хага точно поради редовно и нелегално похищение на украински деца.

Джърнъл оповестява, че " Беларускали " е похарчила милиони долари, с цел да докара 7 групи от по 310 деца в детския лагер " Дубрава " от пролетта на 2022 година насам.

Ръководителят на съветския Национален център за наблюдаване на изчезнали и потърпевши деца Елена Милская е забъркана в насилственото депортиране на украински деца от окупираните земи в Русия от 2018 година насам. На 21 август съветски опозиционни осведомителни издания оповестиха, че националният център е оказал помощ за улеснение на насилственото извеждане на деца от окупираната Херсонска област в Крим и по-късно в Краснодарския завършек на Русия през октомври 2022 година

Руското опозиционно осведомително издание " Проект " заяви (цитирано от ISW, Института за проучване на войната), че Милская е била шеф на фондация " Свети Василий Велики " от 2018 година до 2019 година Украйна глоби тази фондация за депортирането на деца от Симферопол, намиращ се на окупирания Крим, в Москва през 2018 година

Руските окупационни управляващи не престават принудително да депортират украински цивилни жители в Русия под претекст за здравно лекуване. Украинският център за опозиция оповестява, че съветски лекари в окупирана Украйна правят насилствени прегледи на украински локални поданици и по-късно ги изпращат в Русия за " лекуване ".

Украинският център за опозиция оповестява също, че лекари от Република Кабардино-Балкария, част от състава на Руската федерация, неотдавна са пристигнали в Скадовск в окупираната Херсонска област. Руските управляващи подтикват лекарите от страната да отиват в Украйна, като им оферират по-високи заплати, в сравнение с възнагражденията им в Русия.
ТЕМА преди 23 часа 2635 преди 1 ден 1426 преди 1 ден 874
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР